It is with deep sadness that we announce the passing of our friend, colleague and teacher - Professor Shalom Baer

10 April, 2018
shalombaer.jpg

(אמריטוס) שלום בר
שלום בר נולד בברלין ב 1928 .עלה ארצה ב 1930 עם משפחתו. אביו, ההיסטוריון פרופ' יצחק בער, היה מראשוני האוניברסיטה העברית. את עבודת המוסמך שלו עשה בהדרכת פרופ' גבריאל שטיין במחלקה לכימיה פיזיקלית באוניברסיטה העברית, ואת עבודת הדוקטור באוניברסיטת ניוקסל בהדרכת פרופ' Jones-Wynee במדידת חומי יוניזציה של חומצות חלשות בתמיסות כוהליות. ב 1957גם החל בעבודה עיונית בחברתו של פרופ' Hugh Christopher Longuet-Higgins . בשנים 1965-1963 שהה באוניברסיטת ישיבה בניו-יורק בחברתו של פרופסור ג'ואל לייבוביץ'. מאז עסק בעבודה עיונית בתחומים שונים של התרמודינמיקה והמכניקה הסטטיסטית, כמו למשל בנושאי הדיפוזיה הסטרוקטוראלית, ורכש לעצמו שם בינלאומי נכבד בתחום. הדריך מספר תלמידים אשר חלקם שמשו ומשמשים כפרופסורים מן המניין באוניברסיטה העברית. (אריה בן נעים ואבינעם בן שאול). בן 89 היה במותו.

כתב: פרופ' אבינועם בן שאול